Головна / Новини / Зеленський про Курщину: На ранок є чергове поповнення обмінного фонду

Зеленський про Курщину: На ранок є чергове поповнення обмінного фонду

Зеленський про Курщину: На ранок є чергове поповнення обмінного фонду

Україна продовжує досягати поставлених цілей у Курській області Росії, на ранок 19 серпня Сили оборони змогли взяти полон російських військових, повідомив президент Володимир Зеленський.

Джерело: Зеленський у Telegram за результатами доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського

Пряма мова президента: "Головком доповів і щодо нових деталей операції в Курській області. Досягаємо поставлених цілей. На ранок є і чергове поповнення обмінного фонду для нашої держави".

Деталі: Також Сирський доповів про ситуацію на фронті, зокрема, про "важкі бої на Покровському напрямку" і "захист Торецька".

"Вдячний за кожен результат у знищенні окупанта. Працюємо над забезпеченням зброєю та необхідними сильними рішеннями партнерів наших дій на фронті", – запевнив Зеленський.

Крім того, за словами президента, вони з Сирським говорили про "деякі аспекти нашої ракетної програми".

Читайте також: Рейд Сирського. Як просувається наступ Сил оборони в Курській області та чого чекати далі

Передісторія:

  • Операція у Курській області розпочалася 6 серпня. 10 серпня, на п'ятий день наступу української армії вглиб Росії, президент Володимир Зеленський визнав: Україна витиснула війну на землю агресора. 
  • 13 серпня Сирський доповів Зеленському, що під контролем України перебуває 74 населених пункти Курської області РФ.
  • Вдень 15 серпня Сирський повідомив, що від початку доби ЗСУ просунулися на відстань до півтора кілометра на окремих напрямках у Курській області і вже контролюють 82 населених пункти РФ.
  • 15 серпня джерела "Української правди" в СБУ повідомили, що напередодні у Курській області РФ спецпризначенці взяли у полон відразу 102 російських військових.
  • Десантно-штурмові війська поділилися кадрами перших годин операції в Курській області РФ. На відео зафільмували розмінування, прорив кордону, знищення оборонних рубежів противника, роботу авіації, артилерії і полонених.
  • Згодом 80 окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ ЗСУ показала перші години з початку військової операції у Курській області Росії – воїни прорвали лінію оброни, знищили прикордонний пункт пропуску і взяли у полон понад 50 військових.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини