Головна / Новини / Затримали двох очільників ТЦК на Київщині: при обшуках знайшли більше 1 мільйона доларів

Затримали двох очільників ТЦК на Київщині: при обшуках знайшли більше 1 мільйона доларів

2024/08/16 - 13:58
Затримали двох очільників ТЦК на Київщині: при обшуках знайшли більше 1 мільйона доларів

На схемі з ухилення від мобілізації викрили начальників Бориспільського і Бучанського територіальних центрів комплектації, а також їхнього спільника: під час обшуків у них вилучили понад 1 мільйон доларів.

Джерело: СБУ, Офіс генпрокурора

Деталі: За даними слідства, керівники Бориспільського та Бучанського ТЦК організували схему ухилення військовозобов’язаних від мобілізації. Вони забезпечували виготовлення підроблених медичних документів, які в подальшому слугували підставою для визнання військовозобов’язаних непридатними до військової служби та їх виключення з військового обліку.

На цей час задокументовано більше 20 осіб, які у такий спосіб намагалися ухилитися від мобілізації.

До своєї протиправної діяльності підозрювані намагалися залучити службових осіб Центральної військово-лікарської комісії Збройних сил України для безперешкодного затвердження необхідних документів, зазначають в ОГП.

У приміщеннях ТЦК, а також за місцем проживання керівників ТЦК, їхнього спільника, "ухилянтів" та в автомобілях фігурантів правоохоронці провели 33 обшуки.

Було вилучено майже пів мільйона доларів США, ще понад 600 тисяч доларів США у їхнього спільника, а також військово-облікові та медичні документи військовозобов’язаних.

Доповнюється...

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини