Головна / Новини / В РФ засудили до 20 років військового ГУР, якого взяли в полон під час висадки в Криму

В РФ засудили до 20 років військового ГУР, якого взяли в полон під час висадки в Криму

В РФ засудили до 20 років військового ГУР, якого взяли в полон під час висадки в Криму

Російський суд засудив до 20 років ув'язнення українського військового Головного управління розвідки Міноборони України Олександра Любаса, який торік брав участь у висадці в окупованому Криму.

Джерело: російське пропагандистське інформагентство "ТАСС"

Деталі: Пропагандисти повідомили, що Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського військовослужбовця Олександра Любаса до 20 років ув'язнення за спробу висадки на узбережжя анексованого Росією Криму.

В РФ стверджують, що Любас "учасник підрозділу спецпризначення" Головного управління розвідки Міноборони України.

Окупанти засудили його за нібито "незаконне перетинання кордону, зберігання та контрабанду зброї, теракт та проходження навчання з метою терористичної діяльності".

Передісторія:

  • У жовтні 2023 року українська розвідка показала відео, як спецпризначенці "Стугни" та "Братства" у складі спецпідрозділу ГУР десантувалися на території Кримського півострова й завдали вогневого ураження російським окупантам.
  • Представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі УП уточнив, що під час висадки українських бійців стався бій, унаслідок якого російські окупанти зазнали значних втрат.
  • Начальник ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю УП підтвердив потрапляння в полон Олександра Любаса під час висадки десанту на узбережжя Криму 4 жовтня. 

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини