Головна / Новини / Україна запропонувала допомогу постраждалим від повеней країнам Європи

Україна запропонувала допомогу постраждалим від повеней країнам Європи

Україна запропонувала допомогу постраждалим від повеней країнам Європи

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга за дорученням президента Володимира Зеленського запропонував країнам східної Європи, постраждалим від повеней, допомогу українських рятувальників.

Джерело: вечірнє звернення президента, глава МЗС Андрій Сибіга у соцмережі Х

Пряма мова Зеленського: "Була також доповідь Віктора Микити, заступника керівника Офісу щодо регіональної політики, по ситуації на Одещині через негоду. Надзвичайні дощі цими днями, підтоплення в Одеській області. ДСНС України, обласна влада, місцева влада – всі задіяні.

Є, на жаль, критичні ситуації і в країнах-сусідах – через ці екстремальні опади.

За моїм дорученням міністр закордонних справ України Андрій Сибіга запропонував відповідним країнам нашої частини Європи допомогу рятувальників ДСНС України".

Оновлено: Глава МЗС Андрій Сибіга уточнив, що Україна запропонувала Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії відправити підрозділи ДСНС України для допомоги у подоланні лиха.

Що передувало: Раніше в неділю міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський повідомив, що від України надійшла пропозиція допомогти країні впоратися з наслідками руйнівних повеней. 

Через катастрофічну повінь і вітер у Чехії сотні тисяч людей залишились без світла, висока вода почала руйнувати будинки. 

"Укрзалізниця" повідомила, що через повені у Польщі та Чехії залізничні оператори обох країн тимчасово скасували низку рейсів.

У невеликому польському місті Строне-Шльонські Нижньосілезького воєводства внаслідок повені була пошкоджена дамба на річці Моравка, у результаті місто фактично опинилось під водою.

У Румунії повінь забрала життя чотирьох людей. В Австрії уся федеральна земля Нижня Австрія оголошена зоною лиха, під час ліквідації наслідків повені у цій землі загинув пожежник.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини