Головна / Новини / У Кремлі відреагували на запрошення Україною МКЧХ і ООН у Курську область

У Кремлі відреагували на запрошення Україною МКЧХ і ООН у Курську область

2024/09/16 - 13:39
У Кремлі відреагували на запрошення Україною МКЧХ і ООН у Курську область

Прессекретар глави Росії Дмитро Пєсков назвав провокацією запрошення Україною представників Організації об'єднаних націй і Міжнародного Комітету Червоного Хреста відвідати території Курської області РФ, які зараз контролюються ЗСУ. 

Джерело: російське пропагандистське видання ТАСС

Пряма мова Пєскова: "Ми розраховуємо на те, що подібні провокаційні заяви не будуть сприйматися адресатами. Це чистого роду провокація".

Читайте також: Рейд Сирського. Як просувається наступ Сил оборони в Курській області та чого чекати далі

"Хоч ютуб нам включіть". Репортаж УП з Суджі та її передмістя за два тижні після наступу Сил оборони

Передісторія:

  • Раніше 16 вересня Міністерство закордонних справ звернулося до Організації Об'єднаних Націй і Міжнародного Комітету Червоного Хреста з проханням долучитися до заходів гуманітарного реагування в тих районах Курської області Росії, які наразі контролюють військові ЗСУ.
  • 12 вересня росіяни обстріляли з артилерії Віролюбівку Костянтинівської громади Донецької області, внаслідок чого загинули троє співробітників МКЧХ, ще двоє отримали поранення. Було знищено вантажівку з гуманітарною допомогою та легковий автомобіль.
  • В МКЧХ розповіли, що їхня група готувалася до роздачі дров і паливних брикетів на північ від міста Донецька, коли автомобілі, якими вони користувалися, потрапили під обстріл.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини