Головна / Новини / У ДОТ анонсували три нові напрямки тилових закупівель для ЗСУ

У ДОТ анонсували три нові напрямки тилових закупівель для ЗСУ

2024/10/24 - 18:02
У ДОТ анонсували три нові напрямки тилових закупівель для ЗСУ

Із 2025 року Держоператор тилу додатково займатиметься ще трьома категоріями закупівель для потреб військових.

Джерело: гендиректор ДОТ Арсен Жумаділов у інтерв’ю "Українській правді"

Пряма мова: "У Міноборони є бачення, щоб ДОТ брав на себе більше і наступного року займався також закупівлями комп'ютерного обладнання, твердого палива, мобільних конструкцій та деяких інших виробів для потреб здебільшого сил підтримки.

Станом на зараз (цими програмами закупівель – УП) займаються підрозділи або Міністерства оборони, або Збройних сил України. До їхньої ефективності є питання".

Деталі: У 2024 році Державний оператор тилу, за словами Жумаділова, "показав належну роботу всіх своїх програм" та вже законтрактувався орієнтовно на 69 мільярдів гривень і  зекономив 16,5 мільярда гривень.

Нагадаємо:

  • Державний оператор тилу – агенція, яка, здійснюючи тилове забезпечення армії, має "керуватись принципами людиноцентричності та доброчесності". Її створили після гучних корупційних скандалів у держзакупівлях для ЗСУ та численних історій про те, як військовим постачали товари неналежної якості.
  • Свою роботу ДОТ розпочав менше ніж рік тому – 1 грудня 2023-го. Його очолив Арсен Жумаділов – державний управлінець, який до того був гендиректором національної агенції "Медичні закупівлі України".
  • Наразі ДОТ займається закупівлею харчування, одягу, паливно-мастильних матеріалів та медичного майна для ЗСУ.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини