Головна / Новини / У Білому домі назвали військових КНДР в Україні законними цілями

У Білому домі назвали військових КНДР в Україні законними цілями

2024/10/24 - 00:01
У Білому домі назвали військових КНДР в Україні законними цілями

У Сполучених Штатах вважають, що північнокорейські військові в разі участі у війні проти України стануть законними цілями так само, як і російські.

Джерело: як повідомляє "Європейська правда", про це на брифінгу в середу, 23 жовтня, сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі

Деталі: Кірбі наголосив, що наразі США не мають точних даних про те, навіщо війська Північної Кореї вирушили до Росії та чи справді вони будуть залучені до бойових дій проти українських сил.

"Якщо вони справді братимуть участь у війні проти України, вони – законні цілі, законні військові цілі. Й українські військові захищатимуться від північнокорейських військових в той же спосіб, у який вони захищаються від російських", – додав він.

"Можливість поранених чи загиблих військових із КНДР, які воюють проти України – гадаю, вона цілком реальна, якщо вони справді воюватимуть (в Україні. – Ред.)", – зазначив представник Білого дому.

Розвідка Південної Кореї в середу повідомила, що Північна Корея відправила до Росії 3 тисячі військових для підтримки окупантів на війні проти України і також намагається ізолювати сім'ї відібраних солдатів в певному місці, щоб інформація не поширювалась.

Пізніше інформацію про кілька тисяч північнокорейських військових у Росії підтвердив Білий дім.

На цьому тлі Німеччина та Австрія викликали північнокорейських послів.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини