Головна / Європейський Союз / Twitter покидає кодекс ЄС щодо боротьби з дезінформацією

Twitter покидає кодекс ЄС щодо боротьби з дезінформацією

Twitter покидає кодекс ЄС щодо боротьби з дезінформацією

Соціальна платформа Twitter відмовляється від добровільного кодексу, який вони обрали для боротьби з неправдивою інформацією в межах Європейського Союзу.

Це було оголошено Єврокомісаром з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном, як повідомляє Bloomberg.

В початку 2023 року Twitter став єдиною великою технологічною платформою, що не подав повний звіт Європейському Союзу згідно з кодексом, якого вони погодилися дотримуватися до придбання компанії Ілоном Маском в кінці 2022 року.

"Twitter відмовляється від добровільного Кодексу практики ЄС, створеного для боротьби з фальшивою інформацією. Але зобов'язання все ще діють. Ви можете бігти, але ви не можете сховатися", - прокоментував єврокомісар.

Він також зазначив, що, окрім добровільних зобов'язань, боротьба з недостовірною інформацією стане законодавчим обов'язком з 25 серпня згідно з Європейським законом про цифрові послуги.

Twitter буде визначений як "надзвичайно велика онлайн-платформа", що вимагає від компанії боротьби з шкідливим контентом і щорічного подання звіту про оцінку ризиків.

"Наші команди будуть готові до впровадження закону", - заявив Бретон.

Twitter під управлінням Маска

У минулому році Ілон Маск купив Twitter та став її генеральним директором. Невдовзі після придбання відбулося масове скорочення персоналу, зокрема інженерів, що спричинило проблеми у роботі соціальної мережі.

Зокрема, Маск звільнив весь брюссельський офіс компанії, що викликало питання про те, чи зможе компанія вносити необхідні зміни, щоб дотримуватися правил ЄС. Недотримання DSA може призвести до штрафу в розмірі до 6% від річного доходу компанії або навіть вимусити Єврокомісію повністю заборонити платформу.

До того ж, Маск вніс декілька змін в правила соцмережі, включаючи політику щодо поширення російської пропаганди та дезінформації, а також вніс зміни в політику оплати за послуги, які раніше надавалися безкоштовно.

Серед іншого, Маск запустив програму монетизації контенту на Twitter. Соцмережа дозволить користувачам вимагати оплату за доступ до їхнього контенту - від довгих текстів до багатогодинних відео. Крім того, за словами Маска, в Twitter з'явиться можливість дзвінків і відеочату.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини