Головна / Новини / Сили ППО збили 60 з 78 "Шахедів", ще 15 втрачено, 3 повернулися у РФ і Білорусь

Сили ППО збили 60 з 78 "Шахедів", ще 15 втрачено, 3 повернулися у РФ і Білорусь

Сили ППО збили 60 з 78 "Шахедів", ще 15 втрачено, 3 повернулися у РФ і Білорусь

У ніч на 5 вересня окупанти атакували Україну однією балістичною ракетою "Іскандер-М" та 78-ма ударними БпЛА типу "Shahed", в результаті протиповітряного бою збито 60 ударних дронів, ще 15 втрачено, 2 полетіли на територію РФ, один – в Білорусі.

Джерело: Повітряні сили ЗСУ у Telegram

Дослівно: "В результаті протиповітряного бою збито 60 ударних БпЛА. Два безпілотники повернулись у Росію, один – у Білорусь. 15 – локаційно втрачені на території України  (імовірно під впливом засобів РЕБ). Інформація про руйнування чи потерпілих не надходила".

Деталі: Повідомляється, що до відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Запорізькій та Херсонській областях.

Нагадаємо:

  • Вранці 5 вересня у Києві було чутно вибухи. Міська влада повідомила про роботу ППО. 
  • У КМВА повідомили, що "Шахеди" заходили поодинці, жоден ворожий дрон не досягнув своєї цілі.
  • У білоруському Генштабі заявили, що вночі 5 вересня на територію країни залетіли російські безпілотники і їх довелося збивати, однак зробили вигляд, що не знають, звідки БПЛА були запущені.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини