Головна / Новини / Сили оборони: РФ вивела частину військ з півдня України для оборони Курської області

Сили оборони: РФ вивела частину військ з півдня України для оборони Курської області

2024/08/13 - 20:11
Сили оборони: РФ вивела частину військ з півдня України для оборони Курської області

Видання Politico з посиланням на слова речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитра Лиховія пише, що Росія вивела частину військ з Запоріжжя та Херсонщини для оборони Курської області.

Джерело: Politico 

Пряма мова Лиховія: "Росія передислокувала деякі свої підрозділи як із Запорізької, так і з Херсонської областей на півдні України".

Деталі: Повідомляється, що видання не змогло самостійно з’ясувати, скільки російських військ передислокували через кордон. Хоча Лиховій сказав, що це було "відносно невелика" кількість підрозділів.

Видання зазначає, що етері телемарафону Лиховій додав, що Росія перекидає особовий склад на "інші напрямки, в тому числі на Курськ".

Водночас речник зазначив, що росіяни накопичили велику кількість особового складу, зокрема в Запорізькій області, і кількість підрозділів, які вони передислокують, відносно невелика.

 "Треба ще зрозуміти, чи не є це димовою завісою", — цитує Лиховія видання.

Також Politico відзначає, що операція ЗСУ в Курській області РФ підвищила моральний дух в Україні, а також дала поштовх західним союзникам, які хочуть, щоб Київ змінив поле битви на свою користь.

Передісторія

  • 6 серпня росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. 7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" стверджували, що українські сили закріпилися в прикордонній зоні. А правитель Росії Володимир Путін назвав ситуацію "провокацією".
  • Міністерство оборони РФ вранці 9 серпня випустило заяву про обстановку в Курській області, де визнало, що українські сили на околицях Суджі.
  • 10 серпня у МНС Росії заявили, що з прикордоння Курської області евакуювали вже 76 тисяч жителів.
  • 12 серпня виконувач обов’язки губернатора Курської області РФ Олексій Смірнов доповів лідеру Кремля Володимиру Путіну, що 28 населених пунктів області "перебувають під контролем противника".
  • 13 серпня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському, що під контролем України перебуває 74 населені пункти Курської області РФ.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини