Головна / Новини / Розвідка Британії звітує про "прискорене просування" росіян до Покровська

Розвідка Британії звітує про "прискорене просування" росіян до Покровська

Розвідка Британії звітує про "прискорене просування" росіян до Покровська

Розвідка Великої Британії зазначає, що просування російських окупаційних військ у напрямку міста Покровськ Донецької області прискорилось.

Джерело: звіт міноборони Британії, "Європейська правда"

Деталі: Як зазначили у відомстві, за останні сім днів російські сухопутні війська прискорили своє просування до Покровська.

У розвідці припускають, що окупаційна армія РФ перебуває в межах 10 кілометрів від околиць міста.

"Швидкість просування, ймовірно, сповільниться в міру того, як російські сухопутні війська увійдуть у житлову забудову Покровська", – йдеться в огляді.

У розвідці наголошують, що Покровськ слугує ключовим логістичним вузлом для Донецької області, і якщо його буде захоплено, це, ймовірно, подовжить і змінить наявні українські лінії постачання.

"Це, ймовірно, ускладнить для Збройних сил України можливість швидкого поповнення запасів і маневрування ресурсами на кількох ключових опорних пунктах між Часів Яром і Вугледаром", – додали у відомстві.

На всіх інших лініях фронту на сході та півдні України оперативний темп бойових дій залишається низьким, без суттєвих змін у територіальному контролі, йдеться в огляді.

Своєю чергою естонська розвідка раніше зазначала, що Росія, ймовірно, спробує докласти ще більших зусиль для досягнення успіху на Покровському напрямку і надалі ізолювати центральну частину Донецької області.

А президент Чехії Петр Павел вважає, що просування російських сил у районі Покровська в Донецькій області не пов’язане з діями Збройних сил у Курській області.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини