Головна / Новини / Розстріл полонених на "Зеніті" в Авдіївці: рідні отримали 5 тіл

Розстріл полонених на "Зеніті" в Авдіївці: рідні отримали 5 тіл

Розстріл полонених на "Зеніті" в Авдіївці: рідні отримали 5 тіл

Росія повернула тіла п’ятьох з шести українських військових, страчених у лютому 2024 року на позиції "Зеніт" в місті Авдіївка.

Джерело: "Слідство.Інфо"

Деталі: У лютому 2024 року росіяни стратили на позиції "Зеніт" шістьох бійців 110-ї окремої механізованої бригади імені Марка Безручка. 

16 лютого росіяни оприлюднили відео пʼяти загиблих українських військових на опорному пункті "Зеніт". Тіла були звалені у воду.

Родичі впізнали серед загиблих трьох військових: Георгія Павлова, Андрія Дубицького, Івана Житника.

"Я перша знайшла тіло чоловіка. Через групи в Telegram писала, що шукаю чоловіка, описувала, які є тату на тілі. Тіло прийшло в обміні 29.03.2024. Мені написала жінка, яка займається тілами, яка і заснувала групу пошуку безвісти зниклих та загиблих", – розповідає дружина Андрія Дубицького Людмила. 

Після жінка одразу написала про це у чат з іншими рідними страчених на "Зеніті" бійців. Усі тіла привезли до Києва.

Разом з Дубицьким на російському відео був Георгій Павлов з позивним "Панда". Його впізнала мама Інна.

Катерина – сестра бійця Івана "Джанго" Житника – теж до останнього сподівалася, що її брата полікують і обміняють. 

Однак на російському відео жінка впізнала тіло брата по одягу й пляшці з водою, яку він тримав в руках, коли їх виводили з шахти росіяни.

Імена трьох інших захисників невідомі.

Протягом більш ніж пів року після трагедії вдалося повернути тіла п’ятьох із шести військовополонених на підкотрольну уряду України територію.

Передісторія:

  • 110 бригада під час виходу із займаних позицій повідомила, що росіяни обіцяли провести евакуацію поранених українських бійців, що лишилися в оточенні в опорному пункті "Зеніт", а натомість розстріляли їх.
  • Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії українські правоохоронці мають дані про страту на полі бою російськими військовими 102 українських військовополонених.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини