Головна / Новини / Російські військові розстріляли двох полонених бійців ЗСУ біля Селидового

Російські військові розстріляли двох полонених бійців ЗСУ біля Селидового

2024/10/21 - 17:34
Російські військові розстріляли двох полонених бійців ЗСУ біля Селидового

Поблизу Селидового Донецької області російські військові розстріляли двох полонених бійців ЗСУ, правоохоронці розпочали розслідування.

Джерело: Донецька обласна прокуратура, ОГП

Дослівно прокуратура: "Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством".

Деталі: За оперативними даними, о 14:38 18 жовтня представники ЗС РФ під час наступу на позиції Збройних сил України у Покровському районі захопили у полон двох українських військовослужбовців.

Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу міста Селидове, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх у такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї.

Прокурори наголошують: вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Передісторія:

  • За даними Офісу генпрокурора, за останній рік зросла кількість страт окупантами українських військовополонених: ці злочини є непоодинокими інцидентами, а цілеспрямованою політикою держави-агресора, наголосив генпрокурор Андрій Костін.
  • В останні дні російські окупанти поєднують штурмові дії у напрямку околиць Селидового Донецької області, прагнучи захопити місто, оточивши його з флангів.
  • Противник застосовує велику кількість піхоти. Лише за добу 20 жовтня на Покровському напрямку бійці Національної гвардії відбили 17 спроб штурмів росіян.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини