Головна / Новини / Російська ППО в Білорусі збивало власні "Шахеди" під час нічної атаки на Україну

Російська ППО в Білорусі збивало власні "Шахеди" під час нічної атаки на Україну

2024/09/05 - 13:42
Російська ППО в Білорусі збивало власні "Шахеди" під час нічної атаки на Україну

Російська ППО в Білорусі збивала власні "Шахеди" під час російської масованої атаки на Україну, що призвело до вибухів і пожежі на складі в Гомелі.

Джерело: моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн"

Деталі: Аналітики повідомляють, що в ніч на 5 вересня, в повітряний простір Білорусі залетіло щонайменше вісім російських дронів типу "Шахед". Російські сили ППО відпрацювали про дронам о 01:34 і 01:36, збивши щонайменше один "Шахед". 

Місцеві жителі повідомляли про вибухи та падіння палаючого безпілотника. Інцидент також підтвердили російські пропагандистські ресурси, повідомивши про роботу 1530-го зенітного ракетного полку ЗС РФ, який дислоковано на аеродромі "Зябрівка" у Гомельському районі. Збитий дрон впав на склад у Гомелі, спричинивши пожежу. Аналітики зазначають, що під час роботи ППО сирени повітряної тривоги у місті не вмикали. 

У відповідь на активність дронів, білоруські повітряні сили піднімали свої винищувачі з аеродрому в Барановичах і здійснювали спроби збити безпілотники. Близько 02:30 над Хойниками було зафіксовано влучення по одному з "Шахедів".

Частина дронів повернулася в повітряний простір України, інша продовжила рух вглиб Білорусі курсами на Мозир, Хойники і Брагін. 

Згідно з даними "Беларускі Гаюн", два з восьми дронів були збиті, решта або повернулися в Україну, або зникли з радарів. 

Що передувало: 

  • З вечора 4 вересня російські війська запускали на територію України ударні БпЛА.
  • У ніч на 4 вересня щонайменше чотири російських дрони-камікадзе типу "Шахед", порушили повітряний простір Білорусі, що змусило Білоруські повітряні сили підняти винищувач для їх збиття.
  • У білоруському Генштабі заявили, що вночі 5 вересня на територію країни залетіли російські безпілотники і їх довелося збивати, однак зробили вигляд, що не знають, звідки БПЛА були запущені.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини