Головна / Новини / Росіяни звели четверту понтонну переправу через Сейм на Курщині

Росіяни звели четверту понтонну переправу через Сейм на Курщині

2024/08/27 - 18:58
Росіяни звели четверту понтонну переправу через Сейм на Курщині

Журналісти "Радіо Свобода" опублікували супутникові знімки від 26 серпня, які зафіксували зведення російськими військами ще однієї, четвертої за рахунком понтонної переправи через річку Сейм у Курській області.

Джерело: "Радіо Свобода"

Деталі: Повідомляється, що переправу спорудили в селі Зване, за два кілометри вниз за течією річки від стаціонарного моста, раніше серйозно пошкодженого обстрілами.

Раніше такі ж переправи через річку Сейм росіяни побудувала в селі Кариж, між Званим і селищем Глушкове, а також на схід від Глушкового.

Міст у Карижі частково перебуває під водою. Можливо, це зроблено для маскування, або його атакували. Два інші понтонні мости також були обстріляні.

"Цілячись по мостах через річку Сейм, Україна, як зазначають військові експерти, намагається відрізати від російських військ частину Глушківського району на лівому, південному березі річки", - вказує видання.

Читайте також: Рейд Сирського. Як просувається наступ Сил оборони в Курській області та чого чекати далі

Передісторія:

  • Операція у Курській області розпочалася 6 серпня. 10 серпня, на п'ятий день наступу української армії вглиб Росії, президент Володимир Зеленський визнав: Україна витиснула війну на землю агресора. 
  • 13 серпня Сирський доповів Зеленському, що під контролем України перебуває 74 населених пункти Курської області РФ. А вдень 15 серпня Сирський повідомив, що від початку доби ЗСУ просунулися на відстань до півтора кілометра на окремих напрямках у Курській області і вже контролюють 82 населених пункти РФ.
  • 15 серпня джерела "Української правди" в СБУ повідомили, що напередодні у Курській області РФ спецпризначенці взяли у полон відразу 102 російських військових.
  • Десантно-штурмові війська поділилися кадрами перших годин операції в Курській області РФ. На відео зафільмували розмінування, прорив кордону, знищення оборонних рубежів противника, роботу авіації, артилерії і полонених.
  • Згодом 80 окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ ЗСУ показала перші години з початку військової операції у Курській області Росії – воїни прорвали лінію оброни, знищили прикордонний пункт пропуску і взяли у полон понад 50 військових.
  • Станом на 20 серпня українські військові взяли під контроль більше 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області РФ.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини