Головна / Новини / Президент ПА НАТО: Ідея Зеленського замінити війська США в Європі українцями недоречна

Президент ПА НАТО: Ідея Зеленського замінити війська США в Європі українцями недоречна

Президент ПА НАТО: Ідея Зеленського замінити війська США в Європі українцями недоречна

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Джеррі Конноллі відкинув пропозицію президента України Володимира Зеленського замінити війська США в Європі підрозділами ЗСУ після війни як "недоречну" й "шкідливу".

Джерело: Конноллі в інтерв’ю "Радіо Свобода", "Європейська правда"

Деталі: Конгресмен від Демократичної партії зауважив, що це "щедра пропозиція" з боку президента Зеленського.

"Але думаю, що це недоречна пропозиція зараз. Вона виглядає як політичний пас Дональду Трампу в разі, якби він виграв вибори. І для тих з нас, хто бореться за Україну в Конгресі США – нам не треба чути такого. США повинні бути в Європі", – сказав американський конгресмен.

Він наполіг, що не треба заохочувати США виходити з Європи, бо це не в інтересах України і не в інтересах союзників. 

"Якщо хтось би й вітав це – так це Владімір Путін. Бо ми – це засіб протидії і наша фізична присутність в Європі заспокоює партнерів. Це не означає, що ми не можемо робити певні зміни в нашій дислокації. Але ідея, що ми повністю виходимо з Європи, а українці щедро заміняють нас… Добре, я беру до уваги цю пропозицію як вияв щедрості, але сама ідея не є продуктивною. А в цей час вона ще й шкодить", – сказав Конноллі.

Ідея заміни американських вояків українськими після війни є у "плані перемоги", який презентував президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 18 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що відкритий до змін представленого ним "плану перемоги" з огляду на побажання союзників України.

Читайте докладно про те, як західні видання відреагували на оприлюднення президентом України Володимиром Зеленським "плану перемоги".

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини