Головна / Новини / Представник Індії збирається до Путіна говорити про "мирні зусилля" щодо України

Представник Індії збирається до Путіна говорити про "мирні зусилля" щодо України

Представник Індії збирається до Путіна говорити про "мирні зусилля" щодо України

Радник з питань національної безпеки Індії Аджит Довал 10-11 вересня відвідає Москву, де зустрінеться з правителем Росії Володимиром Путіним і обговорить "мирні зусилля" для припинення війни в Україні.

Джерело: India Today з посиланням на джерела

Деталі: Зазначається, що Довал обговорить "мирні зусилля, спрямовані на врегулювання російсько-української війни".

Під час свого візиту до РФ він також візьме участь у зустрічі БРІКС з питань безпеки, додали джерела.

Передісторія

  • 23 серпня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув до України. Це був перший офіційний візит індійського прем'єр-міністра до України за часи незалежності.
  • В рамках візиту Моді було узгоджено угоди про співпрацю між Україною та Індією в медичній, аграрній, гуманітарній та культурній сферах.
  • Перед поїздкою до України Моді відвідував Польщу і обговорював з прем'єром країни Дональдом Туском припинення розв'язаної РФ війни.
  • На початку липня, в день російської атаки на лікарню "Охматдит" у Києві, Моді відвідав Росію. На зустрічі із правителем РФ Володимиром Путіним закликав його припинити війну в Україні та заявив, що рішення не може бути знайдено на полі бою. 
  • Зеленський розкритикував зустріч Моді з правителем Росії Володимиром Путіним, назвавши її "руйнівним ударом по мирних зусиллях". У відповідь на це Індія викликала українського посла, щоб обговорити слова президента України.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини