Головна / Новини / Пентагон уточнив, що входить до нового пакета зброї для України

Пентагон уточнив, що входить до нового пакета зброї для України

Пентагон уточнив, що входить до нового пакета зброї для України

Міністерство оборони США розкрило детальний вміст пакета військової допомоги Україні на суму 425 мільйонів доларів, оголошеного у середу, 16 жовтня.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на сайт Пентагону

Деталі: Пакет, зазначає американське Міноборони, виділяється за програмою PDA (Presidential Drawdown Authority), в межах якої озброєння постачається із складів армії США.

Йдеться про додаткові боєприпаси для комплексів NASAMS і HIMARS, ракети RIM-7 і підтримку протиповітряної оборони, зенітні ракети Stinger та боєприпаси класу "повітря-земля".

Також у переліку Пентагону згадуються 155-мм та 105-мм артилерійські боєприпаси, ракети для комплексу TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4, транспортні засоби HMMWV, стрілецька зброя та боєприпаси, гранати, тепловізори, тренувальне обладнання, обладнання та боєприпаси для підривних робіт, а також запчастини.

"Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати з близько 50 членами Альянсу і партнерами через Контактну групу з питань оборони України і пов'язані з нею коаліції з метою задоволення нагальних потреб України на полі бою і захисту від російської агресії", – додали в Міноборони США.

Новий пакет, як повідомлялось, оголосив президент США Джо Байден у розмові з Володимиром Зеленським.

Попередній пакет військової допомоги на суму 375 мільйонів доларів США оголошували наприкінці вересня.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини