Головна / Новини / Німеччина передасть Україні ще 12 САУ PzH 2000

Німеччина передасть Україні ще 12 САУ PzH 2000

Німеччина передасть Україні ще 12 САУ PzH 2000

Глава німецького Міноборони Борис Пісторіус на американській авіабазі в Рамштайні заявив що Німеччина пообіцяла передати Україні ще 12 САУ Panzerhaubitz 2000.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Tagesspiegel

Деталі: За його словами, САУ передадуть на на суму 150 мільйонів євро. Шість сучасних артилерійських установок з дальністю стрільби понад 30 кілометрів будуть поставлені цього року, а ще шість – наступного, додав він.

Передісторія:

  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту на військову базу неподалік міста Кіль у середу, 4 вересня, підтвердив замовлення додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T різної конфігурації для Бундесверу та українських Збройних Сил.
  • Німецький урядовець у коментарі Bloomberg уточнив, що до 2026 року Україна отримає від Німеччини 24 системи IRIS-T: 12 середньої дальності і 12 малої дальності. Раніше про постачання систем IRIS SLM-T повідомляло агентство Reuters.
  • Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що поточне бюджетне планування федерального уряду Німеччини не передбачає додаткових коштів на підтримку України і додаткові заявки від Міністерства оборони Німеччини щодо військової допомоги Україні більше не будуть затверджуватися на вимогу канцлера.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини