Головна / Новини / На Вінниччині викрили лікарів, які оформили інвалідність ексдепутату, щоб той зміг втекти з України

На Вінниччині викрили лікарів, які оформили інвалідність ексдепутату, щоб той зміг втекти з України

2024/10/25 - 19:13
На Вінниччині викрили лікарів, які оформили інвалідність ексдепутату, щоб той зміг втекти з України

Правоохоронці викрили керівництво та лікарів військово-лікарської комісії Жмеринського районного ТЦК та СП на Вінниччині, які визнали непридатним до військової служби ексдепутата, якого підозрюють у замовному вбивстві.

Джерело: ДБР, Офіс генерального прокурора

Дослівно ДБР: "Слідство встановило, що у січні 2023 року ВЛК визнало на той час депутата міськради інвалідом та прийняло рішення про непридатність останнього до військової служби з виключенням з військового обліку.

Підставною став висновок сімейного лікаря депутата щодо наявності в нього начебто цирозу печінки. При цьому діагноз був встановлений без проведення клінічних, лабораторних, інструментальних досліджень на підставі, нібито, наданих "хворим" медичних висновків.

З цією довідкою депутат ще до повідомлення йому про підозру в замовному вбивстві виїжджав до Республіки Польща".

Деталі: Слідство встановило, що в чоловіка насправді немає зазначеного діагнозу, йому повідомили про підозру у використанні свідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України).

Також про підозру повідомили голові ВЛК Жмеринського РТЦК та СП, голові лікарні КНП "Жмеринський ЦПМСД", двом лікарям – терапевтам, один з яких є членом ВЛК, у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 332 КК України).

Що передувало:

Працівники ДБР у серпня затримали колишнього депутата Жмеринської міської ради на Вінниччині від забороненої партії "ОПЗЖ", який замовив вбивство іншого депутата цієї ради.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини