Головна / Новини / МЗС Естонії звільнило співробітницю через наукову роботу про "український націоналізм"

МЗС Естонії звільнило співробітницю через наукову роботу про "український націоналізм"

МЗС Естонії звільнило співробітницю через наукову роботу про "український націоналізм"

МЗС Естонії звільнило співробітницю свого посольства в Туреччині через її наукову роботу про націоналізм в Україні, переповнену кремлівськими наративами.

Джерело: Postimees, пише "Європейська правда"

Деталі: Марія Саранцева працювала секретарем візової секції в посольстві Естонії в Анкарі. 7 березня цього року вона представила свою наукову роботу в університет Хаджі Байрама Велі, і 28 травня університет її затвердив.

Робота під назвою "Зростання націоналізму в Україні: психоаналітичний підхід Еріха Фромма" була опублікована в науковому журналі Journal of Crises and Political Research, який виходить двічі на рік.

У своїй роботі, яка ґрунтується переважно на російських джерелах, Саранцева стверджує, що коріння українського націоналізму лежать у травмі, спричиненій розпадом Радянського Союзу.

Вона називає Революцію гідності 2013-2014 років в Україні "держпереворотом", проводить паралелі між сучасною Україною і нацистською Німеччиною, а також називає російське вторгнення до Донецької та Луганської областей у 2014 році "відділенням Луганської та Донецької республік".

Міністерство закордонних справ Естонії не бачило можливості продовжувати співпрацю з авторкою дослідження, сповненого кремлівськими наративами.

Передісторія: 

  • Напередодні Спецслужба Латвії навідалася з інспекцією у магазин, продавчиня якого відмовлялася обслуговувати клієнтів латиською і заявила, що вважає "нацистами" тих, хто не погоджується говорити з нею російською.
  • В Естонії ініціювали зміни до конституції щодо позбавлення права голосу громадян Росії на місцевих виборах.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини