Головна / Новини / Кулеба розповів Боррелю про деталі операції ЗСУ в Курській області РФ

Кулеба розповів Боррелю про деталі операції ЗСУ в Курській області РФ

2024/08/13 - 20:43
Кулеба розповів Боррелю про деталі операції ЗСУ в Курській області РФ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив з високим представником ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем виробництво озброєння та розповів про деталі операції України в Курській області Росії.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на допис Кулеби у X (Twitter)

Деталі: За словами голови МЗС, у розмові з Боррелем він зосередився на кроках, "спрямованих на розширення співпраці між Україною та ЄС у сфері виробництва та постачання озброєнь".

"Я також поінформував Жозепа про деталі операції України в Курській області", – додав міністр без подробиць.

Нагадаємо:

  • Напередодні президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вперше підтвердили проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії.
  • На засіданні Ставки Сирський повідомив, що під контролем ЗСУ перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території РФ.
  • У Пентагоні раніше говорили, що просування України у Курській області узгоджується з політикою США та що не занепокоєні можливим посиленням напруженості з боку Росії.
  • 13 серпня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському, що під контролем України перебуває 74 населені пункти Курської області РФ.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини