Головна / Новини / Командир 80 ОДШБр розказав, як десантники перетнули кордон за два дні до операції на Курщині

Командир 80 ОДШБр розказав, як десантники перетнули кордон за два дні до операції на Курщині

Командир 80 ОДШБр розказав, як десантники перетнули кордон за два дні до операції на Курщині

Десантники 80 окремої десантно-штурмової бригади зуміли проникнути в російський тил за два дні до початку операції на території Курської області Росії, що дозволило зруйнувати систему зв’язку та дезорієнтувати підрозділи ворога.

Джерело: командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач на позивний "Ведмідь" в інтревʼю ТСН

Пряма мова: "Мій підрозділ, одна з рот, перетнув кордон за два дні до операції. Ми ховалися в лісі, чекаючи на початок дій. 

Нашим побратимам зі спецпідрозділів вдалося виконати ризиковану операцію. Якби противник вчасно виявив роту, ефект несподіванки був би втрачений. Я дуже переживав, щоб нас не помітили, але невеликими групами по шість осіб ми перемістили роту від посадки до посадки, заховавшись у лісі".

Деталі: Розлач розповідає, що під час операції його рота обійшла блокпост і вдарила по опорному пункту росіян з тилу. Це дозволило українським військовослужбовцям успішно ліквідувати загрозу і дати можливість інженерним військам проробити проходи через мінні поля.

Пряма мова: "Наші бійці змогли зайти в тил противника і захопити один опорний пункт, а потім інший. У цей час інша рота, прорвавшись через мінні поля завдяки роботі інженерів, змогла просунутися вперед. Через єдиний прохід на мінному полі одночасно пройшли два батальйони: один прямо, другий наліво. Після цього ми зачистили ділянку, і інженери змогли спокійно продовжити свою роботу".

Деталі: Командир розповідає, що внаслідок злагодженої роботи бійців ЗСУ –  ворог був дезорієнтований. Удари по командних пунктах росіян порушив систему зв’язку, що спричинило хаос у лавах окупантів. Через слабку комунікацію вороги почали стріляти один в одного, що дало нашим захисникам додаткову перевагу.

Передісторія: 

  • Як відомо з відкритих джерел, ядром Курської операції стали дві бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ – легендарна й потужна львівська 80-та та сформована ще торік чернівецька 82-га. На другому тижні операції до них долучилася частина не менш загартованої 95-ої бригади ДШВ. 
  • Інститут вивчення війни повідомляє, що російські війська 10 та 11 жовтня посилили контратаки у Курській області РФ, щоб спробувати витіснити українські сили до того, як погіршення погодних умов обмежить їхні маневри на полі бою.
  • Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область Росії, чим послабила свої позиції на фронті в Україні.
  • Американське видання Bloomberg пише, що за оцінками американських високопосадовців, Україна зможе утримувати територію в Курській області Росії щонайменше кілька місяців, якщо не довше.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини