Головна / Новини / Клименко розповів, як працює українська комендатура на Курщині

Клименко розповів, як працює українська комендатура на Курщині

Клименко розповів, як працює українська комендатура на Курщині

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що своїми діями з місцевими в Курській області РФ Україна показує, що є відповідальною державою щодо підписаних нею конвенцій.

Джерело: Клименко повідомив журналістам у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад у Кропивницькому, пише Укрінформ

Пряма мова: "Ми не окуповували ці території, не встановлювали ніякої влади. Там діє військова комендатура, і ті люди, які там позалишалися, ... отримують від військових гуманітарку і ліки. Це прописано у Женевських конвенціях. Це не бажання показатися добрими, це питання відповідальності держави. І ми показуємо, що Україна – це відповідальна держава, яка дотримується підписаних нею конвенцій".

Деталі: За його словами, військові передають МВС свій запит, а вони передають військовим через поліцію і ДСНС все необхідне для цих людей.

Пряма мова: "А це – люди, 90% їх – у віці 60+. Є онкохворі, є хворі на цукровий діабет, і вони не отримують ліки. І ми не маємо права їх залишити там помирати. Тому відбувається така робота. Військова комендатура забезпечує повністю життєдіяльність тих регіонів, де наші війська проводять оборонну операцію".

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини