Головна / Новини / Камишін в ОП створить асоціацію виробників зброї й консультуватиме Зеленського щодо оборонки – УП

Камишін в ОП створить асоціацію виробників зброї й консультуватиме Зеленського щодо оборонки – УП

2024/10/10 - 12:44
Камишін в ОП створить асоціацію виробників зброї й консультуватиме Зеленського щодо оборонки – УП

"Українська правда" з’ясувала, що на новій посаді радник президента зі стратегічних галузей Олександр Камишін, працюватиме над створенням масштабної асоціації виробників зброї та консультувати Володимира Зеленського щодо оборонної галузі та співпраці з іноземними партнерами.

Джерело: стаття УП "Нові люди в старому Офісі. Хто і чим тепер займається на Банковій"

Деталі: За даними джерел видання, початково розглядалася можливість, що Камишін очолить економічний напрямок в Офісі президента. Однак через віддалений стосунок Камишіна до економіки та енергетики, його було призначено не економічним заступником Єрмака, а стратегічним радником Зеленського.

Пряма мова співрозмовника у Мінстратегпромі: "Камишін за суттю своєю не керівник відомства. Його гнітить поточка і вибудовування довгих процесів. Він такий стартапер – запустити виробництво, переламати непрацюючі схеми, взяти щось розвалене і пушити його, щоб воно запрацювало – оце про Камишіна".

Деталі: За даними УП, колишній міністр займеться створенням великої асоціації виробників зброї та буде консультувати Зеленського щодо всієї оборонки й співпраці з іноземними виробниками.

До того ж він зберіг вплив на Мінстратегпром через призначення Германа Сметаніна, близької до нього особи, на важливу керівну роль.

Крім нових обов'язків у сфері оборони, Камишін увійшов до складу наглядової ради "Укрзалізниці", де він працював перед приходом в уряд.

Водночас вакантна посада економічного заступника керівника Офісу президента залишається відкритою, що підкреслює кадровий голод у команді Зеленського.

Що передувало: 

  • 4 вересня Рада звільнила з посад міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишина, міністра юстиції Дениса Малюську, віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину.
  • Тоді ж стало відомо, що Олександр Камишін перейде на посаду радника президента зі стратегічних галузей, а його місце в уряді займе Герман Сметанін, чинний керівник "Укроборонпрому".
  • 8 вересня президент Володимир Зеленський призначив Олександра Камишіна радником зі стратегічних питань.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини