Головна / Новини / "Історично, блискуче, красиво" – сенатори США прокоментували операцію ЗСУ у Курській області

"Історично, блискуче, красиво" – сенатори США прокоментували операцію ЗСУ у Курській області

2024/08/13 - 09:16
"Історично, блискуче, красиво" – сенатори США прокоментували операцію ЗСУ у Курській області

Двопартійна делегація із США під час офіційного візиту до Києва підтримала дії Сил оборони України у Курській області РФ і назвала цю операцію "історичною" і такою, що дає надію.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на "Радіо Свобода"

Пряма мова сенатора від Демократичної партії Річарда Блументаля: "Сьогоднішній день – це день надії, більшої надії, ніж я бачив під час усіх моїх поїздок сюди. Прорив у напрямку Курська – історичний. Це сейсмічний прорив. Це хороша, велика новина, яка обіцяє ще більше потенційних проривів... Але головна новина в тому, що Україна в Росії. Вона переносить боротьбу на територію Росії".

Деталі: Він поконаний, що такі дії ЗСУ змусять Росію перекинути на Курщину війська з інших місць фронту.

Пряма мова сенатора-республіканця Ліндсі Грема: "Що я думаю про Курськ? Сміливо, блискуче, красиво. Так тримати! Путін почав це, надеріть йому зад".

Деталі: Повідомляється, що обидва сенатори закликали адміністрацію Джо Байдена зняти обмеження щодо використання наданої Україні американської зброї.

Пряма мова Грема: "Дозвольте цим людям воювати. Дайте їм зброю, необхідну для перемоги у війні, яку вони не можуть собі дозволити програти. Що стосується F-16, все це дуже довго, вони вже в Україні, так дайте можливість їх використовувати. Давайте тренувати українських пілотів".

Передісторія:

  • Напередодні президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вперше підтвердили проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії.
  • На засіданні Ставки Сирський повідомив, що під контролем ЗСУ перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території РФ.
  • У Пентагоні раніше говорили, що просування України у Курській області узгоджується з політикою США та що не занепокоєні можливим посиленням напруженості з боку Росії.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини