Головна / Новини / Глава МЗС Литви назвав помилкою поїздку Гутерреша на саміт до Путіна

Глава МЗС Литви назвав помилкою поїздку Гутерреша на саміт до Путіна

Глава МЗС Литви назвав помилкою поїздку Гутерреша на саміт до Путіна

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що участь генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в саміті БРІКС у Казані де він зустрівся з правителем РФ Володимиром Путіним, а також його відмова від поїздки на мирний саміт щодо України – це "помилка".

Джерело: заяву литовського міністра наводить LRT, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Гутерреш взяв участь у 16-му саміті БРІКС у Казані, де він також зустрівся з диктаторами Владіміром Путіним і Александром Лукашенком.

У своєму виступі в ході саміту генсек ООН наголосив на необхідності забезпечення справедливого миру в Україні відповідно до Статуту ООН.

"Гутерреш повинен визнати, що був неправий, і взяти на себе відповідальність, як тоді, коли він вирішив не їхати на мирний саміт щодо України у Швейцарії, так і зараз, коли він поїхав на зустріч із розшукуваним воєнним злочинцем Путіним і вклонився як йому, так і його спільнику Лукашенку", – підкреслив Ландсбергіс.

За його словами, після цього Гутерреша "більше не сприймають як добросовісного посередника".

Коментуючи приїзд Гутерреша на саміт БРІКС, у Єврокомісії висловили сподівання, що це допоможе посилити справу міжнародної спільноти щодо припинення російського вторгнення.

Своєю чергою очільниця литовського уряду Інгріда Шимоніте назвала плачевною і незрозумілою поведінку генсека ООН.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини