Головна / Новини / Депутатку Хмельницької міськради взяли під варту із можливістю внести заставу

Депутатку Хмельницької міськради взяли під варту із можливістю внести заставу

2024/10/10 - 16:26
Депутатку Хмельницької міськради взяли під варту із можливістю внести заставу

Печерський районний суд відправив під варту на два місяці з можливістю внесення застави майже 50 мільйонів гривень депутатку Хмельницької міської ради Світлану Баранську, у якої напередодні виявили понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості.

Джерело: кореспондент "Суспільного" зі зали суду, Офіс генерального прокурора, ДБР

Дослівно прокуратура: "Депутатці Хмельницької міськради, яка підозрюється у незаконному збагаченні, за клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави у сумі 49 млн грн".

Деталі: Як зазначає "Суспільне" під час засідання сторона обвинувачення просила суд обрати запобіжний захід для Світлани Баранської у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 мільйонів гривень.

Проте сторона захисту заявила, що орган досудового розслідування не надав доказів, що знайдені гроші належали Світлані Баранській: "У нас вже є свідок, який підтвердить, що гроші які були в скриньках, дали Барановській потримати в орендованій банківській скриньці, поки той свідок виїжджав за кордон".

Також адвокат зазначив, що Баранська доглядає за хворою матір’ю, лежачою свекрухою, неповнолітньою донькою.

Передісторія:

9 жовтня працівники Державного бюро розслідувань виявили у депутатки Хмельницької місцевої ради Світлани Баранської понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості.

В межах розслідування кримінального провадження правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання депутатки. В ході обшуків вилучено понад 1 млн 491 тис доларів США, 30 тис євро, 500 тис грн, уточнює прокуратура.

Ці кошти фігурантка не внесла до своєї щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини