Головна / Новини / Безпілотник РФ, який впав на території Латвії, був оснащений вибухівкою

Безпілотник РФ, який впав на території Латвії, був оснащений вибухівкою

Безпілотник РФ, який впав на території Латвії, був оснащений вибухівкою

Представники латвійських Національних збройних сил на брифінгу повідомили, що безпілотник, який виявили на території Латвії 7 вересня під час чергового обстрілу України, був російським дроном типу "Шахед" із вибухівкою. 

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на LSM.lv

Деталі: Командувач армії Латвії генерал-лейтенант Леонід Калніньш заявив, що на сході країни впав безпілотник типу "Шахед", який Росія використовує для атак проти України і який залетів із боку Білорусі.

Полковник Вієстурс Масюліс, командувач Військово-повітряних сил Латвії, повідомив, що безпілотник був оснащений вибуховим пристроєм, який знищили на землі після того, як дрон розбився.

За словами Калніньша, після аналізу і моніторингу ситуації зробили висновок, що безпілотник не був націлений на Латвію. Ведеться розслідування, аби встановити обставини падіння дрона – чи він зазнав пошкоджень, чи впав самостійно.

Командувач латвійської армії також підкреслив, що латвійська сторона зафіксувала прибуття дрона, але не став деталізувати, які саме рішення були ухвалені у зв’язку з цим.

Нагадаємо:

  • 8 вересня президент у Латвії заявили, що в суботу на території країни розбився російський військовий безпілотник. В армії повідомили, що апарат залетів у повітряний простір Латвії з Білорусі і його одразу ж помітили. 
  • У НАТО прокоментували, що не мають інформації про те, що потрапляння російського безпілотника на територію Латвії було навмисним.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини