Головна / Новини / Американський завод збільшив виробництво 155-мм боєприпасів для України – AP

Американський завод збільшив виробництво 155-мм боєприпасів для України – AP

2024/08/29 - 10:34
Американський завод збільшив виробництво 155-мм боєприпасів для України – AP

Завод у США, який виготовляє боєприпаси для України, збільшив виробництво на 50%, крім того, найближчим часом планує ввести в експлуатацію додаткові потужності.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Associated Press 

Деталі: Завод, який розташований у місті Скрантон, штат Пенсильванія, займається різкою та куванням 907-кілограмових сталевих прутків для 155-мм гаубичних снарядів. Потім заготовки відправляють в Айову, де їх оснащують вибухівкою, після чого багато боєприпасів відправляють в Україну.

Посадовці, з якими спілкувалися журналісти, повідомили, що цей завод, як і два інших з виробництва боєприпасів у сусідньому Вілкс-Баррі, нещодавно збільшив виробництво з 24 000 снарядів до 36 000 снарядів на місяць. 

Водночас керівництво оборонного виробництва повідомило, що три нові виробничі лінії перебувають у стадії розробки, що дасть змогу підприємству випускати ще більше критично важливих снарядів.

Пряма мова представника керівника підприємства Річарда Хансена: "Зараз ми зосереджені на 155-мм снарядах. Ми дуже старанно працюємо, щоб гарантувати досягнення мети, встановленої Пентагоном".

За даними уряду, США відправили в Україну вже понад три мільйони 155-мм артилерійських снарядів з моменту вторгнення Росії 2022 року.

Передісторія:

  • 29 липня США оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на суму $200 млн.
  • Перед тим останній пакет військової допомоги – на суму $225 млн – США оголошували 11 липня, до нього увійшла одна система ППО Patriot.
  • Нещодавно в Пентагоні виявили помилки в бухгалтерських розрахунках, що дозволило знайти додаткові $2 млрд для допомоги Україні.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини